Webvangst – Fixed gear

Door sommige mensen wordt RSS al weer gezien als ‘dead‘. Voor mij is het nog dagelijks een grote bron van ‘nieuws’. Elke dag staat mijn reader weer vol. Blogs met onderwerpen als branding, naming, design, advertising, fashion, innovatie, trend watching en fixed gear leven dagelijks veel nieuwe input. De zaken die ik echt interessant vind en wil bewaren of sharen zal ik vanaf nu eens in de zoveel tijd met jullie delen. Deze posts hebben de titel Webvangst. Dit is de eerste Webvangst met als thema fixed gear.

Fixedgear

In Nederland wordt er al heel veel gefietst, dus het zal ons niet zo heel erg opvallen, maar fietsen is populair. Zelfs in Nederland worden er steeds meer fietsen verkocht. Ook in het buitenland wordt fietsen steeds populairder, waar vervolgens weer business uit voort komt.

hypebeast-solebox-adidas-bianchi-bike-2Op tripjes naar de verschillende grote steden in Europa zag ik steeds meer fixies. Onder andere in Zürich was dit de meest geziene fiets. In de hippere buurten van Berlijn was dat ook het geval en zeker in New York, waar ik kort geleden nog was. Een fixie is van oudsher eigenlijk een baanfiets en ontdaan van alles wat niet nodig is, waaronder remmen. Je houdt dan alleen een frame, wielen en aandrijving (zonder versnellingen) over. Een fixed gear is het tegenover gestelde van een freewheel, een gewone aandrijving met versnellingen. Doordat de fiets in eerste instantie op een ronde wielerbaan gebruikt werd, zijn de fietsen niet voorzien van remmen en echte diehards hebben nog steeds geen remmen. Al is dat in Nederland wel verboden

th-6_larger41Dat de fixie in opkomst was merkte ik niet alleen doordat ik de fietsen zag, maar ook omdat er op de verschillende trend en fashion blogs meer en meer over geschreven werd.  De meest interessante artikelen heb ik hieronder voor jullie verzameld. De onderwerpen gaan over fixies, design en fashion, want dit zijn drie woorden die heel erg nauw samen gaan. Onderstaand heb ik een aantal links verzameld van post over van alles, van frames, films, bikes tot clothes. Enjoy!

Bikes Nabiis / Cannondale Graffiti bike / Dutch Cannondale Design / kijkje achter de schermen / Cool Commuter bike / Kinfolk bicycles / Bertelli / Bianchi / tijdelijke unieke fietsen /mooi zwart is niet lelijk / Kinkfolk

Shops en Tentoonstellingen / Mission Bicycle Shop / ‘Bespoke: The Handbuilt Bicycle’ in MAD / Tentoonstelling van Frames / ‘Artists on Their Bikes‘ Kalender / Tokyo Shop / Create bikes / Bikeparts4U / FixedgearLondon / RotterdamFixedgear / AmsterdamFixedgear / Pristine Fixed Gear

Films / Flat Out, reportage uit Australië / of iets extremer / S.L.O. Fixed Gear Short Film

Fashion / Pedaler Clothing / Cycle 708 / For the Love of Bikes / Adiddas origional

Ik weet dat ik lang niet volledig ben en nog veel nieuwe artikelen over fixed gears zal vinden en tzt laat ik het jullie weten in een nieuwe Webvangst. Zelf ben ik ondertussen ook aan de fixed en zal binnenkort een aantal foto’s posten.

adidas-ot-tech-collection-3

0 Responses to “Webvangst – Fixed gear”


  1. No Comments

Leave a Reply